LOCATION: Lhasa, Tibet
CLIENT: Archiford Design Office
TEAM: Zhong Ximing, Wei Dingyi, Zhang Duoyao, Long Jumin
CATEGORY: Architecture design

Archiford’s assisted landing design in Tibet deepened the visualization project, supported by a game engine, holographic parameter analysis, deepened and conceived the project design, and developed the VR full-environment presentation in the interactive aframe, deconstructing the design of the complete chain.

Let the experiencer be on the scene, experience the space and field of the building, and feel the beauty and convenience of the main body of the building and the space configuration from different perspectives.

VR interactive interactive experience:

Scan code to experience VR interactive effects:

PROJECT INTRODUCTION

The Civil and Commercial Times Project is located on the south bank of the Lhasa River, adjacent to Liuwu New District on the side, and Nan Park on the east side. It is 1.5 meters away from the Potala Palace in a straight line. It covers an area of nearly 2,000 acres and has a total construction area of 2 million square meters. Around the corner, strive to become a “modern financial service base radiating South Asia and a modern business and leisure demonstration zone serving Tibet.” The project includes five parts: commercial plaza, office building, roof garden, community landscape and hardcover apartment.

PART 1 COMMERCIAL PLAZA PART 1

The self-contained cross-section commercial block “Shanghui” in the business era is located in the sub-block on the first floor of No. 1-4 Building, which is different from the shopping center in the Aegean Sea. Planning for office groups and apartment residential groups.

Minshanghui quantified the building volume into zero, creating an external space system similar to the characteristics of urban streets, adopting the model of brand main stores with sub-main stores, bringing consumers a block-style shopping experience.

In terms of spatial form, the Minshang Hui forms an external space. It serves as a passage for people to enter various functional blocks. It is mainly pedestrianized. The natural combination of streets and squares realizes the mutual interaction between traffic space and people’s communication space. Fusion.

PART 2 OFFICE BUILDING PART 2

The Grade A office building built by the Business Times is located in Building 2-4, including ecological commerce, government services, investment and financing, information resources, legal support, training and exhibition, small and micro incubation, and capital crowdfunding. . The office building conforms to the national standard for Grade A office building, and strives to create a business office headquarters that is truly comfortable for users.

The office building designed the office space based on simplicity, liveliness and internationalization. At the same time, the designer brought together elements such as form, texture, material, light and shadow, creatively expressing the modernity of the space, and abandoning redundant decoration and material stacking , Make the indoor space concise and lively, suitable for various business activities.

In order to give the business people in the small area a sense of belonging to “home” in the office, the building is equipped with shared office space. The shared office area is equipped with mobile seats, fixed seats, rest areas, meeting rooms and other office facilities, which can meet the needs of various groups of people.

In addition to meeting the basic needs of daily office, shared office relies on the “smart office system”, and can also use various smart devices in the shared space to provide convenience in the office space.

PART 3 ROOF GARDEN

In order to improve the utilization rate of the roof, the civil and commercial era adopted a series of landscape measures, supplemented by leisure table and chair decorations, to create a second space for crowds and recreation.

Climbing up to the roof garden of the high-rise building of the Civil and Commercial Plaza, he involuntarily took a breath of relief, and all the worries of the day seemed to be gone. From this verdant terrace, Lhasa’s prosperous future can be seen in a panoramic view.

PART 4 RESIDENTIAL LANDSCAPE

The landscape design of the community is based on the design principles of “economical, applicable and beautiful”, adheres to the “people-oriented”, pays attention to satisfying the needs of people at all levels, and creates a characteristic landscape that fits the era of civil and commercial affairs.

In the civil and commercial era, the occupancy of the residents was considered, and grass species with better tolerance were selected to pave the lawn, so that the residents could lie down on the grass and fully enjoy the nature. Secondly, the designer created multi-level space greening, using lawns, shrubs of different heights and dotted trees to outline the boundaries of the space.

In response to the call of “National Fitness”, the parks in the small area have added “Plastic Luminous Tracks” to make night running more convenient and safer. By running at night, not only did I exercise my body, but it also allowed me to take a rest.

Young white collars can change into sportswear when they come home from get off work, run downstairs to breathe fresh air, and appreciate the garden design of the small district park. In the evening, children who turn around will be attracted by the luminous runway. Regardless of whether it is exercise or leisure, it will become a beautiful scene of the entire small area.

PART 5 HIGH-END HARDBOUND APARTMENT DISTRICT

Building No. 6-8 of the Civil and Commercial Times Building is a high-end furnished apartment, equipped with traditional Nordic furniture and home appliances, which can realize real accommodation. There are 6 types of apartments, which can be freely selected from 40 ㎡ to 147 ㎡. For groups of people with different occupations and living needs, the designer provides diversified solutions from the decoration design, customized to meet everyone’s needs.

Leave a Comment

邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注